Meer resultaten voor naam van de roos

naam van de roos
De naam van de roos Mainzer Beobachter.
Je zou Eco met enig recht kunnen aanduiden als snob of name dropper, en voor zijn latere romans vind ik die typeringen ook verdedigbaar, maar in De naam van de roos gaat het de auteur niet om vertoon van belezenheid.
Libris De naam van de roos, Umberto ECO.
Hij is beroemd geworden door zijn grote romans De naam van de roos, De slinger van Foucault, Het eiland van de vorige dag, Baudolino en De mysterieuze vlam van koningin Loana. Ook schreef hij De geschiedenis van de lelijkheid en De betovering van lijsten.
De naam van de roos Wikipedia.
11: lezen we in de eerste regels van De" naam van de roos" en inderdaad lijkt het spel van namen, woorden en betekenissen het centrale thema van het boek te zijn. Dat uit zich enerzijds in de versregel waarmee de roman eindigt en waaraan hij zijn naam ontleent: Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus De roos van voorheen bestaat als naam, naakte namen houden wij over.
De naam van de roos.
nu in de Bibliotheek. meer van de bieb. Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. De naam van de roos. Historisch-filosofische roman spelend in 1327 waarin een Engelse monnik in een Noord-Italiaanse abdij een serie moorden probeert op te lossen.
De Naam van de Roos Verken je geest.
Het doet de fundamenten van de kerk trillen: de geboorte van de protestantse reformatie en het hoogtepunt van de Verlichting zijn in aantocht. Of je nu het boek leest of de film bekijkt, De Naam van de Roos is een genot voor wie van goede literatuur houdt en van een mysterie dat gaat over de menselijke conditie.
De Naam Van de Roos Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis en Cultuurwetenschappen.
Zo is De Naam van de Roos niet alleen een grote film voor alle tijden geworden, maar sterker: een allegorie op de eeuwigdurende, nimmer aflatende strijd tussen hen die pestilent vasthouden aan het alleenzaligmakende dogma, zoals Jorge, Bernard Gui en de abt, en zij die allergisch zijn voor het dogma, als William van Baskerville.
Boekverslag Overigetaal Il nome della rosa door Umberto Eco Scholieren.com.
Al zijn werk over de middeleeuwen zorgde voor een idee voor een verhaal dat er een mogelijkheid was om verschillende vormen te mixen, zo ontstond het boek de naam van de roos. Zijn uitgevers geloofden dat het middelmatig wou verkopen maar er werden wel 9 miljoen verkocht en er werd ook nog een film van gemaakt.
Boekbespreking van De naam van de roos Educatie en School: Samenvattingen.
Hierbij zouden de boeken vooral het belangrijke boek van Aristoteles over komedie de roos voorstellen, waar enkel de naam van overblijft. Volgens Umberto Eco zelf is de titel van het boek zo allesomvattend dat er bijna geen betekenis meer overblijft.