De tractor in de agrarische sector

Landbouw en landbouwwerktuig is onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Specifiek de tractor is echt het landbouwvoertuig dat je op iedere boerderij voorbij ziet komen. In dit artikel lees je alles over hoe de traktor zich beweegt in agrarische sector. Lees je mee?

Wat doet de traktor allemaal binnen de sector?

De tractor is inzetbaar op alle denkbare manieren. Je kunt denken aan het verplaatsen van zware spullen zoals balen hooi maar je kunt ook denken aan het gras maaien in de berm van grote wegen. Vriest het? Zelfs dan worden tractoren ingezet voor het bestrijden van de gladheid. De tractor is dus echt een alleskunner.

Tractor of trekker?

De benaming van het voertuig blijft een eeuwenoude discussie. De een zegt trekker en de ander zegt tractor. We weten een ding zeker en dat is dat trektor foutief is. Hoor je dus ooit iemand trektor zeggen dat kan je met vrij veel zekerheid zeggen dat het niet iemand uit het werkveld is. Het lijkt erop dat de juiste benaming voor het voertuig per plaats of streek in Nederland verschilt. De benamingen tractor en trekker zijn beide juist.

Werken met een tractor

Werken met een tractor kan zoals eerder genoemd op veel verschillende manieren. Maar het meest logische is om aan de slag te gaan in de agrarische sector. Agrarische vacatures vind je op dit moment veel, er is namelijk veel werk te vinden in Nederland. Wel van te voren even je tractor rijbewijs halen. Dat scheelt een hoop, voor meer dan de helft van de agrarische vacatures heb je het rijbewijs nodig.

Meer info over werken in de agrarische sector? Neem dan even een kijkje op: https://www.ab-werkt.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *